Family

Sahur Drop Box - Delivery For Sahur

May 24, 2017



Kisah SAHUR DROPBOX kami.



Ramadhan bakal datang. Maka teringatlah kisah tahun lepas waktu kami jalankan projek sahur dropbox. Hehe.
Mulanya idea nampak macam goyang, tapi sungguh tak sangka, ramai juga yang order sampaikan dah ada pelanggan tetap untuk penghantaran sahur. Serius, serius.
Siangnya saya kerja. Malam dan sebelum sahur bantu suami untuk sahur dropboxnya.
Begitulah kata pepatah, bukankah dibelakang suami yang hebat itu ada isteri yang power juga, hehe.






Ada satu hari, seorang doktor telefon beritahu, ada sepasang suami isteri yang buta. Isterinya baru bersalin secara pembedahan. Doktor yang baik hati tolong bayarkan 3 hari berturut-turut untuk makan sahur mereka (isteri tumpang makan juga) kerana sukar nak keluar mencari makan.
Dalam pada tu, banyak juga tempahan dari nurse-nurse yang berkerja shif malam.
Nampak tak? Nampak tak? Dah bagi hint tu, di mana mudah nak menambah jumlah pelanggan.
Ada yang order dari tempat jauh, sampai runner akak pun pancit. Haha.






Itulah pengalaman jatuh bangun kami. Banyak perkara yang boleh belajar dari situ. Sesuatu benda ni, kalau betul-betul nak, insyaAllah boleh jadi. Dimana ada kemahuan, disitu ada jalan.
Persoalannya ada sesiapa nak buat delivery sahur sekitar Sg Pelek dan Pantai Sepang Putra ni? Akak nak order ja kalau ada. Hehehehe.
Tahun ni kami tak buat dah na.









You Might Also Like

0 comments

SUBSCRIBE

Like us on Facebook