Tuesday, July 25, 2017

BAHAYA PRODUK SKINCARE YANG MENGANDUNGI BAHAN KIMIA BERBAHAYA.Mari kita sama-sama lihat ;
1. Wajah menjadi rosak. Timbulnya tompok tompok hitam apabila sudah lama menggunakan produk yang mengandungi bahan kimia berbahaya.2. Perubahan drastik pada kulit. Muka jadi bersih berkilat dan putih yang pucat dan tak normal. Semakin cepat kesan pencerahan. Semakin banyak kandungan merkuri digunakan.

3. Tiada jerawat timbul langsung! Logam berat seperti merkuri akan merencatkan pertumbuhan jerawat di bawah lapisan kulit. Kesan bahan kimia seperti merkuri akan menjadikan lapisan epidermis kulit menjadi nipis dan semakin terhakis.


4. Jeragat semakin jelas dan hitam. Apabila lapisan epidermis semakin nipis, protein dan melanin kulit semakin berkurang dan hilang. Menyebabkan lapisan matahari akan terus menembusi ke lapisan dalam kulit menyebabkan jeragat akan semakin jelas dan tompokkan hitam semakin banyak.

5. Pori-pori dah hilang. Kulit jadi licin dan sangat halus dalam masa yang singkat! Ramai yang tertipu dalam hal ini. Pori pori tidak akan boleh hilang dari wajah. Liang pori hanya boleh berkurang dengan kadar yang minimum. Jika liang pori hilang terus ini bermakna lapisan kulit sudah terhakis.

6. Risiko mendapat kanser kulit


7. Apabila BERHENTI mengguna produk produk yang mempunyai bahan kimia berbahaya, kulit menjadi superrrr sensitive. Rasa miang dan gatal gatal. Keluar jerawat halus dan jerawat yang besar besar. Kulit menjadi pedih dan merah macam udang kena bakar. Lebih lebih lagi apabila terkena panas matahari.

8. Kulit yang cerah bila guna produk yang ada bahan kimia berbahaya akan jadi semakin gelap, kusam dan jeragat naik bermaharajalela penuh satu muka.

Prihatin dan ambik berat produk yang anda gunakan untuk diri anda.
Pasti kan selamat dan tidak memberikan kesan sampingan kepada kesihatan anda.
Share jika bermanfaat.


Untuk pertanyaan tentang produk natural, Elysian Beauty Product,
boleh hubungi saya 0124350954.
Atau boleh lihat di page : Beauty Box by NajwaRuby Skincare by Elysian Beauty

Booster Serum by Elysian

No comments: